User Story & Story Mapping Training

Hulp nodig bij het samenstellen en onderhouden van de Product Backlog? Wil je jouw Agile vaardigheden toespitsen? Of heb je moeite met het schrijven van waardevolle User Stories? Dan is onze User Story training wellicht wat voor jou. Tijdens de training leer je namelijk hoe je goede User Stories schrijft, waardoor betere Product Backlogs kunnen worden gecreëerd en onderhouden.

Eén van de dingen waar velen mee worstelen, is het schrijven van goede waardevolle ‘User Stories’. Veelal wordt er voortvarend begonnen met het vertrouwde formaat van: “als gebruiker…, wil ik…, zodat…”, maar vervolgens loopt men al snel tegen obstakels aan bij het zoeken naar: de juiste User Story-grootte, het complexiteitsniveau, de scope, of de focus.

Wat houdt de Agile User Story en Story Mapping training in?

In deze 1-daagse training bespreken we de Agile waarden en principes en wordt uitgelegd waarom een duidelijke productvisie zo belangrijk is als je echt waarde kunnen leveren. Tevens leggen we een nadruk op empathie en bespreken we het belang van goede kennis over klanten. Na het oefenen van het schrijven van goede User Stories, gaan we in op de User Story Map. Aan het einde van de dag produceren we aan de hand van deze aspecten een geprioriteerde Product Backlog.

De volgende onderwerpen komen aan bod

 • De basis van Agile
 • Productvisie en waarom is deze van cruciaal belang?
 • De rol van empathie?
 • User Story: wat, waarom en waar
 • Oefenen met het schrijven van een User Story
  • Personas
  • Acceptatiecriteria
  • Epics > User Stories > Taken
  • User Stories opsplitsen / refinement
  • 6 kenmerken van een goede User Story
 • User Story map
 • User Story Mapping Game

Een belangrijk onderdeel in de User Story training is de praktijksimulatie. Samen gaan we aan de slag met het voorbereiden van een initiële Product Backlog voor een fictief project. Alle oefeningen spelen zich af binnen deze context.

NB: Deze training sluit aan op Product Owner training, maar wees je er wel van bewust dat je een behoorlijke overlap zit tussen de twee trainingen.

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

1-daagse training Startdatum
In-company In overleg

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Klik hier om de trainingsdata te zien

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in deze basistraining. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op!

Heb je vragen over de Agile Scrum basistraining?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group deelname-certificaat.

Investering

 • De kosten voor de User Story en Story Mapping training zijn €545.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze opleiding terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

Schrijf je hieronder gemakkelijk in voor de User Story & Story Mapping training.