Agile Coach Opleiding

Indien jij al meer ervaring heb met Agile werken, zo heb je bijvoorbeeld eerder Scrum trainingen gevolgd of ben je wellicht al een tijd Product Owner, dan zou de opleiding tot Agile Coach wel eens iets voor jou kunnen zijn. Tijdens deze vierdaagse training ga je dieper in op hoe te werken met Scrum.

Omdat je al eerder met Scrum hebt gewerkt, zul jij je vast bewust zijn van alle voordelen die dit framework met zich meebrengt. Op het moment dat Scrum teams in de organisatie Agile werken eigen hebben gemaakt, is het tijd voor de volgende stap. Hoe kun je een team helpen om, naast slim samen te werken, ook alles uit zichzelf te halen? Jij bent nieuwsgierig naar methoden het team naar een hoger niveau te tillen en de gehele organisatie Agile te transformeren. Maar hoe pak je dit aan? De Agile coach opleiding beantwoordt al deze vragen.

Wat houdt de Agile Coach opleiding in?

Een Agile Coach introduceert niet alleen het Agile werken in een organisatie, hij of zij is in staat om teams optimaal te laten presteren. Deze persoon coach zowel op individual als team niveau. Dit houdt onder andere in dat je makkelijk Product Owners en Scrum Masters kan begeleiden in hun verantwoordelijkheden. Hier houdt het niet op. Als Agile Coach ben je ook bezig met de relaties tussen teams en naar het gehele ecosysteem van teams (zie afbeelding).

agile coach

Resultaat na het volgen van de opleiding

Na het volgen van de training:

 • Ben je zelfverzekerd in je verantwoordelijkheid als Agile Coach.
 • Bezit je belangrijke middelen waardoor je gelijk een effectieve Agile Coach bent.
 • Beschik je over de kennis dat Agile en Scrum meer zijn dan bepaalde meetings en verantwoordelijkheden. Het heeft ook te maken met cultuur, gedragsverandering en mindset.
 • Door middel van oefeningen heb je beter inzicht in de verantwoordelijkheid van een Agile Coach.
 • Vertrek je geïnspireerd na de training door de vakkundigheid en praktijkvoorbeelden (in non-IT organisaties) van onze trainers.

Benodigde voorkennis

 • Je hebt minimaal een jaar ervaring met Agile werken (Bijvoorbeeld Scrum, Kanban, SAFe, Zelforganisatie); óf
 • Je beschikt over minimaal één relevant Agile certificaat (Bijvoorbeeld Scrum Master (advanced), Product Owner, SAFe Agilist, Kanban)

Inhoud van de Agile Coach Opleiding

Tijdens de vierdaagse opleiding tot Agile Coach komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Voorgaand aan de training wordt in kaart gebracht welke praktijksituaties van alle cursisten zullen worden behandeld. Mede omdat gedeelde kennis uit verscheidene bedrijven nieuwe inzichten schept, wordt er voldoende tijd besteed om eigen ervaringen te bespreken.

De inhoud van de opleiding gaat verder dan de Scrum basisbeginselen. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

 • Hoe kunnen Agile transformatie versneld worden?
 • Lean, Scrum en Kanban met elkaar vergeleken
 • Teaminterventies en -coaching
 • Begeleid het management in Agile werken
 • Veranderkunde (Agile transformaties)
 • Visualisatie en zijn kracht
 • Uitbouwen van Agile werken: van team naar organisatie
 • 1-op-1 coaching en mentoring

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

4-daagse training Startdatum
In-company In overleg
Agile Coach Opleiding ma. 3 juni 2024
Agile Coach Opleiding di. 9 juli 2024
Agile Coach Opleiding ma. 12 augustus 2024
Agile Coach Opleiding di. 10 september 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

 • Utrecht (Meeting Plaza)
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)

Heb je vragen over de Agile Coach opleiding?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ervaringen deelnemers

Na afloop van de training ontvang je vanuit Agile Scrum Group een certificaat ter bewijs van deelname.

Bovendien kan je na deze opleiding ook een officieel certificaat behalen bij het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Agile Coach Opleiding kan afleggen is “Agile Business Expert – Agile Coach”. Het IIABC richt zich op Agile werken in non-IT omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Het lesmateriaal is beschikbaar in het Engels.

IIABC-logo-transparant

De kosten van de Agile Coach opleiding komen op €2140 per persoon, excl. btw. In deze kosten zijn al het opleidingsmateriaal, drankjes/lunch en een officieel certificaat bij inbegrepen. De kosten voor de Agile Coach opleiding incl. IIABC.org Agile Business Expert certificering zijn € 2340.

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Agile Coach opleiding terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Interesse in de Agile Coach opleiding?
Bekijk hieronder de beschikbare data en schrijf je gemakkelijk in.