Design Thinking Training (incl. Design Sprint Tools)

Het doel van deze training is het ontwikkelen van succesvolle innovatie door middel van het faciliteren van de juiste benodigdheden die leiden tot betere innovatie.

Wat deze training speciaal maakt is dat de tools voor een Design Sprint ook worden behandeld. Dit is een duidelijke methode die is gecreëerd naar aanleiding van het Design Thinking visie. Met als gevolg dat je na het volgen van deze training gelijk aan het werk kunt met het ondersteunen van teams die bezig zijn met innovatie. Ook zijn wij gericht op Design Thinking & Design Sprinting voor non-IT omgevingen.  Dus deze training is gemaakt voor jou als je focust op innovatie in een non-IT organisatie.

Wat houdt de training in?

Over Design Thinking
Design thinking is een hulpmiddel dat meer en meer wordt ingezet om feitelijke innovatie tot stand te brengen. Het creëren van begrip van de klanten voor wie bepaalde producten en of diensten worden gemaakt is essentieel in Design Thinking.

Design Thinking maakt gebruik van een empathische methode die resulteert in diep inzicht en begrip, met als gevolg dat gemaakte aannames kunnen worden uitgedaagd en problemen nogmaals kunnen worden vastgesteld. Design Thinking kan dus worden gezien als een (iteratief) proces waardoor nieuwe waarnemingen voortkomen en andere aanpakken en oplossingen kunnen worden bedacht.

Een ander kenmerk van Design Thinking zijn de typerende en praktische methodieken die worden toegepast. Samen met Agile vormt Design Thinking oplossingen voor problemen. Zowel theoretische en praktische strategieën komen aan de orde in deze training.

Over Design Sprints
De Design Sprint is een tool die wordt ingezet om op een snelle manier innovatie voort te brengen. De Design Thinking theorie heeft verscheidene fases opgesteld die de basis vormen voor de Design Sprint. Allereerst wordt de correcte probleemstelling gevormd door gronding onderzoek te doen naar het probleem. Daarna wordt de probleemstelling verder ontwikkeld in de prototyping- en testfase. Vervolgens vind een (vaak iteratief) leerproces plaats waarin de aangenomen hypothese wordt beoordeeld (en wat eraan kan worden gedaan).

De Design Sprint sessie bestaat uit praktische ‘hands-on’ activiteiten. De intentie van deze activiteiten is het bieden van oplossingen voor de kwesties in jouw organisatie door het vormen van prototypen en concrete voorstellen.

Inhoud van de Design Thinking training 

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is Design Thinking? (De double diamond)
  • Design Thinking concretiseren in een Design Sprint
  • Toepassen van de theorie in een casus
  • Design en de koppeling met andere Agile raamwerken

In deze 2-daagse training leer je de Design Thinking gedachtegoed op een doelmatige en toegankelijke manier. Ook worden de kennis toegepast in de praktijk van een Design Sprint. Het gevolg is dat de ontwikkelde kennis gelijk kan worden gebruikt binnen je eigen bedrijf.

Resultaat na het volgen van de opleiding

De gevolgen van de training:

  • Gemakkelijker realiseren van innovatie;
  • Oplossingen die meer innovatie gericht zijn;
  • Het gevoel van een beter draagvlak in de creatie van een nieuw product of dienst;
  • Het ondersteunen van teams door middel van een Design Sprint / de Design Thinking fases;
  • Een goede theoretische basis.

Wat is deze training niet?

Het is tevens van belang om aan te geven wat deze training niet omvat. De focus van deze training ligt op het gebied van de veranderkundige en organisatorische aspect van transformeren. Zou je bijvoorbeeld meer interesse hebben om in te gaan op de gedragsmatige en persoonlijke kant van transformeren, dan is onze Agile Coach opleiding een optie. Ook bieden wij een Agile HR-training die aansluit aangezien Agile een aanzienlijk HR-element bezit. Voor een training met uitgebreide informatie over de nieuwe verantwoordelijkheid van managers bieden wij de Agile voor Managers training aan. Wil je kennis ontwikkelen over scaling, kies dan onze Leading Safe training.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor non-IT organisaties. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze Agile Transformatie opleiding. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met onze dochteronderneming Unicorn Hub.

Heb je vragen over de training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse training Startdatum
In-company In overleg
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools) wo. 12 juni 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools) ma. 26 augustus 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools) di. 15 oktober 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools) wo. 18 december 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat.

Investering

  • De kosten voor de Design Thinking training zijn € 1295.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Design Thinking training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mailen we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Bekijk hieronder de beschikbare data en schrijf je gemakkelijk in.

Meer informatie over de Design Thinking training >