Agile & Lean training

Wil jij leren hoe je het Scrum framework kan inzetten om meer Agile te gaan werken? En hoe processen verbeterd kunnen worden middels Lean Six Sigma? Dan zou deze Agile & Lean training iets voor jou kunnen zijn.

Inhoud van de training
Tijdens de Agile & Lean training leer je in 4 dagen de precieze betekenis van Scrum en Lean Six Sigma. Daarnaast wordt duidelijk hoe beide formats een helpende hand bieden aan organisaties om te gaan met continue verandering. Naast het feit dat Scrum en Lean elkaar aanvullen, versterken zij elkaar ook; zo staat de klant altijd voorop en wordt voortdurend gestreefd naar het perfectioneren van het werkproces. Omdat je tijdens de training zult oefenen met de aangeleerde methoden, zul jij deze vervolgens direct kunnen toepassen in jouw organisatie.

Programma

Tijdens deze 4-daagse trainingsopleiding leer je:

  • De beste manier om teams te betrekken in Agile werken en het optimaliseren van bestaande processen door middel van Lean
  • Het identificeren van verspillingen in bedrijfsprocessen
  • Theoretische informatie en praktijk oefeningen
  • Hoe je Lean en Scrum tools en technieken moet inzetten, denk aan Kanban- en Scrumborden
  • Het bestuderen van Agile, Lean en Six Sigma
  • Kleine projecten te begeleiden
  • Het evalueren en verbeteren van eigen werkzaamheden
  • Leiding geven als Scrum Master gecombineerd met het Lean principe

Onze trainers
De Agile & Lean training wordt uitsluitend gegeven door ervaren Black Belts trainers, met bovendien ervaring als Scrum Master. Naast het geven van trainingen zijn zij tevens actief als Agile/Lean Consultant en houden zij zich bezig met Lean Six Sigma en Scrum projecten. Zo kunnen zij naast theoretische kennis ook veel praktijkervaringen in de training verwerken.

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

4-daagse training Startdatum
In-company In overleg
Agile & Lean training di. 3 september 2024
Agile & Lean training ma. 28 oktober 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

De opleiding duurt 4 dagen verspreid over een periode van 2 weken. In de tussenliggende perioden heb je tijd om een kleine opdracht voor te bereiden. Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Meeting Plaza, Utrecht.

Heb je vragen over de Agile & Lean training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ervaringen deelnemers

Na afloop van de training wordt jouw kennis getest middels een theorie-examen. Deze zal bestaan uit zowel meerkeuze als open vragen. Afsluitend ontvang je een Scrum Master certificaat en een officieel Lean Six Sigma Orange Belt certificaat.

IASSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider
Deze training is een samenwerking met Bureau Tromp (zusterbedrijf). Bureau Tromp is een IASSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider. Dit houdt in dat alle trainingen (de Agile & Lean training) van Bureau Tromp geaccrediteerd zijn door de IASSC.

Examen Scrum Master
Daarnaast bestaat de mogelijkheid examen te doen tot Scrum Master, dit wordt geregeld via Scrum.org. Indien je slaagt ontvang je een officieel erkend PSM I certificaat, zodat jij aan kunt tonen dat jij bekwaam bent om aan te slag te gaan als Scrum Master.

Of door het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je hier maakt als Scrum Master is “Agile Business Advanced – Facilitating the Process”. Het IIABC richt zich op Agile werken in non-IT omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Het examen kan ook in het Nederlands worden gedaan.

IIABC-logo-transparant

De kosten voor de Agile & Lean training, zonder examen, bedragen €1.890 excl. btw. Indien je het PSM I examen via Scrum.org na afloop van de training wilt afleggen, is het mogelijk dat vooraf aan de training bij te boeken. De kosten zullen dan €2.140 bedragen excl. btw. Indien je het examen via IIABC aflegt bedragen de kosten excl. btw €2030.

Al het opleidingsmateriaal, Agile Scrum Group certificaat en de drankjes/lunch is in de prijs inbegrepen.

Ben je er al mee bekend dat je een deel van de kosten van de Agile & Lean training terug krijgt wanneer je een vervolgtraining boekt? Lees hier meer over het verkrijgen van korting op je training.

De Agile & Lean training kan zowel op basis van in-company als open inschrijving worden geboekt.

In-company is mogelijk en zal toegespitst worden op jouw organisatie. Bel voor meer informatie naar 020 2614 195 of mail naar info@agilescrumgroup.nl.

Je kunt er ook voor kiezen de training te boeken op basis van open inschrijving. De 4 trainingsdagen worden verspreid over 2 weken en vinden plaats in Utrecht bij Meeting Plaza. Bekijk hieronder de beschikbare data en schrijf je gemakkelijk in.

Meer informatie over de Agile & Lean training >