Agile Transformatie Training

Ondertussen realiseer je dat er voordelen zijn bij het werken van Agile en waarschijnlijk heb je ze zelf ervaren. Maar de vraag is wat is de volgende stap na het behalen van goede resultaten doormiddel van Scrum of een andere methode door één of verscheidenen teams?  Hoe verbeter je de prestaties van het team en bereik je een volledige Agile transformatie binnen je bedrijf? Bovendien, wat zijn de juiste organisatiemodellen? Hoe ondersteun je de transformatie veranderkundig? En hoe treedt je tegendruk of verzet tegenmoet? Deze vragen zullen onder andere aan bod komen gedurende de training.

Wat houdt de Agile Transformatie training in?

Het ondersteunen van een geslaagde Agile transformatie is een gecompliceerd procedure. De focus van deze training is nadrukkelijk op de transformatie van een traditioneel bedrijf naar een Agile bedrijf. Deze training behandelt de meest praktische veranderkundige inzichten die van belang zijn in Agile transformaties. De veranderkundige modellen worden toepasbaar gemaakt op jouw persoonlijke onderneming of casus. Met als gevolg dat praktijk en theorie constant verbonden zijn in de training.

Inhoud van de Agile Transformatie training 

Naast de (eigen) praktijk komt er in de training nieuwe theorie aan bod.

In de trainingen wordt zowel nieuwe theorie als (eigen) praktijkgerichte situaties besproken. Beschik je nog niet basiskennis over Agile? Of zijn concepten als Scrum of een ander Agile raamwerk onbekend? Dan adviseren we je om minstens deel te nemen aan een basistraining.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • De waarde en het belang van Agile werken
 • Veranderkunde, toegepast op Agile werken
 • Agile op strategisch niveau
 • Het opschalen van Agile werken
 • Hoe ga je om met weerstand?
 • De Agile transformatie roadmap
 • Agile leiderschap
 • Agile organisatiemodellen

Resultaat na het volgen van de opleiding

De gevolgen van de training:

 • Je genereert een inspirerende visie met betrekking op het transformeren van bedrijven van traditioneel naar Agile.
 • Je maakt kennis met actuele en toepasbare veranderkundige theorieën.
 • Je ontvangt uitgebreide kennis over succesfactoren en randvoorwaarden om een geslaagde Agile transformatie uit te voeren.
 • Je ontvangt waardevolle tools die je onmiddellijk kunt inzetten om transformaties te ondersteunen.
 • Je bent je bewust van de verscheidene organisatiemodellen die overeenstemmen met het Agile gedachtegoed.
 • De theorie wordt uitgedrukt in allerlei praktijkgevallen.
 • Je maakt een begin met een persoonlijke transformatie roadmap.
 • Je verlaat de training gemotiveerd en geïnspireerd door de vaardigheden en praktische voorbeelden (in IT én non-IT firma’s) van onze trainers.

Wat is deze training niet?

Het is tevens van belang om aan te geven wat deze training niet omvat. De focus van deze training ligt op het gebied van de veranderkundige en organisatorische aspect van transformeren. Zou je bijvoorbeeld meer interesse hebben om in te gaan op de gedragsmatige en persoonlijke kant van transformeren, dan is onze Agile Coach opleiding een optie. Ook bieden wij een Agile HR-training die aansluit aangezien Agile een aanzienlijk HR-element bezit. Voor een training met uitgebreide informatie over de nieuwe verantwoordelijkheid van managers bieden wij de Agile voor Managers training aan. Wil je kennis ontwikkelen over scaling, kies dan onze Leading Safe training.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor non-IT organisaties. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze Agile Transformatie opleiding. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op.

Heb je vragen over de training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat.

Investering

 • De kosten voor de Agile Transformatie training zijn € 1090.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Agile Transformatie training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mailen we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Meer informatie over een Agile Transformatie >