Scrum Master Advanced Training

Met de Scrum Master Advanced training ga je als Scrum Master nog een stapje verder om teams naar het volgende niveau te brengen. Tijdens de training leer je vaardigheden om de Agile mindset door te ontwikkelen in teams. Hierdoor gaan teams productiever en effectiever te werk. Het is hiervoor belangrijk dat er een positieve Agile cultuur aanwezig is en dat teams beter met elkaar leren samen werken.

Wat houdt de Scrum Master Advanced training in?

In de 2-daagse training leer je: hoe een team zich vormt, hoe een agile mindset wordt ontwikkeld, hoe je vertrouwen verbetert door het bewust zijn van elkaars ambities en kwaliteiten en hoe je een hoger, gemeenschappelijk plan bepaalt. Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:  het benutten van elkaars kwaliteiten, gemeenschappelijke doelen, eigenaarschap, zelforganisatie en Agile tools en raamwerken.

In deze training wordt veel gebruik gemaakt van simulaties om te oefenen. De simulaties vinden plaats in een veilige omgeving, men wordt gerespecteerd en we helpen elkaar. Deze training gebruikt de meest voorkomende theorieën die betrekking hebben op teamontwikkeling.

Inhoud van de Scrum Master Advanced training

Tijdens de 2-daagse Scrum Master Advanced training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dag 1

 • Wat is een (succesvol) team. Hoe omschrijf je een succesvol team en hoe differentiëren succesvolle teams zich van andere.
 • Hoe ontwikkel je een Agile mindset bij personen en teams, dit is groot belang voor teams die goed willen functioneren, constant willen leren en waarde creëren bij de klanten.
 • Het belang van het ontwikkelen van begrip voor de interacties tussen personen om geschikte interventies binnen de groep te doen. Voor het ontwikkelen van een juiste analyse van de momentele en beoogde situatie binnen een team bieden diagnose instrumenten en methoden de mogelijkheid om passende interventies te verwezenlijken.
 • Hoe individuen persoonlijke kwaliteiten en talenten kan inzetten.
 • De centrale gedachtegoed voor succesvolle teams is vertrouwen. Daarom leer je in deze training dit aspect op te schalen.
 • Gemeenschappelijke teamdoelen vaststellen om focus, verbinding, resultaatgerichtheid en de juiste waarde bij de klant te creëren.

Dag 2

 • Wat een geschikte manier is voor het omgaan met conflicten binnen teams, het geven en ontvangen van feedback en hoe je een fijnere werksfeer kan creëren.
 • Mogelijk ontstaat er tegendruk bij individuen door een verandering in de manier van (samen) werken. Dit kan je veranderen naar positive energie.
 • Engagement in teams kan onder meer resulteren in meer productiviteit en tevreden klanten. We behandelen in de training hoe je betrokkenheid en intrinsieke motivatie kan op schalen.
 • Hoe teams verantwoordelijkheid en eigenaarschap kunnen uitbreiden door duidelijke verantwoordelijkheden, afspraken en kaders.
 • De voorwaardes en factoren die bepalend zijn in het ontwikkelen van zelforganisatie. 
 • Agile raamwerken zoals Scrum en Kanban die de teamontwikkeling verbeteren zullen worden behandeld.

Benodigde voorkennis

 • Je hebt minimaal een jaar ervaring met Scrum; óf
 • Je beschikt over een PSM I of IIABC Advanced – Facilitating the Process certificering.

Wat is deze training niet?

Het is tevens van belang om aan te geven wat deze training niet omvat. De focus van deze training ligt op het gebied van de veranderkundige en organisatorische aspect van transformeren. Zou je bijvoorbeeld meer interesse hebben om in te gaan op de gedragsmatige en persoonlijke kant van transformeren, dan is onze Agile Coach opleiding een optie. Ook bieden wij een Agile HR-training die aansluit aangezien Agile een aanzienlijk HR-element bezit. Voor een training met uitgebreide informatie over de nieuwe verantwoordelijkheid van managers bieden wij de Agile voor Managers training aan. Wil je kennis ontwikkelen over scaling, kies dan onze Leading Safe training.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor non-IT organisaties. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze Agile Transformatie opleiding. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op.

Heb je vragen over de Agile Teamontwikkeling training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse training Startdatum
In-company In overleg
Scrum Master Advanced training wo. 4 september 2024
Scrum Master Advanced training wo. 6 november 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat. Tevens is het ook een optie om je te laten certificeren via Scrum.org en het PSM II certificaat te behalen.

Indien je het PSM II certificaat wilt maken kan dit worden aangevinkt op het inschrijfformulier. Als de training is afgelopen ontvang je van ons een examencode en de instructies omtrent het examen.

Investering

 • De kosten zijn € 1090
 • De kosten zijn € 1390 incl. officiële PSM II

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mailen we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Meer informatie over de Scrum Master Advanced Training >