Sprint Backlog

Sprint Backlog

De Sprint Backlog is een takenlijst die het Scrum team tijdens de sprint af moet werken. De items uit de Product Backlog worden door het team opgedeeld in taken. Dit gebeurt tijdens de Sprint planning meeting. Vervolgens worden deze taken (die op post-its worden genoteerd) opgehangen op het Scrum takenbord. Alle taken die in de ‘To Do’ kolom hangen bij de start van de sprint vormen dus de Sprint Backlog. Taken uit de Sprint Backlog worden niet toegewezen door bijvoorbeeld de Scrum Master, maar de teamleden overleggen zelf welke taken het meest urgent zijn en passen bij hun kennis en ervaring. Deze pakken ze vervolgens op.

Alles weten over de Sprint Backlog? Bekijk onze animatie video.

De Sprint Backlog bestaat dus eigenlijk uit geselecteerde Product Backlog items die gepland staan voor de volgende sprint. Dit is inclusief de beschrijving hoe elke taak uitgevoerd dient te worden. De Sprint Backlog is van belang, omdat deze al het werk dat het Scrumteam heeft gelabeld als ‘noodzakelijk voor het behalen van de sprint’ inzichtelijk maakt.

Het Scrumteam kan de Sprint Backlog gedurende de sprint aanpassen. Deze ontwikkeling vindt plaats als het Scrum team erachter komt dat er bijvoorbeeld meer werk nodig is om het sprintdoel te halen. Als er meer werk nodig is voegt het Scrumteam dit toe aan de SB.

Elk artifact bevat een Commitment om te zorgen voor transparante informatie die de focus naar het doel vergroot, voor de Sprint Backlog is dit de Sprint Goal.

Download hier de Sprint Backlog als PDF-bestand