Scrum Master Training

Wil jij leren zelfstandig een Scrum team te begeleiden? Leer tijdens de tweedaagse Scrum Master training alles over het sturen van een team, zodat jij vervolgens binnen je organisatie projecten kunt leiden. Deze training is tevens geschikt voor non-IT organisaties. Hieronder volgt een filmpje met een korte impressie van de training.

Als Scrum Master ondersteun je het Scrumteam. Deze aangewezen individu heeft de verantwoording om een project gemakkelijk te laten verlopen. De persoon leidt de dagelijkse stand-up bijeenkomsten waarin de vorderingen, de toekomstige evenementen binnen het project en moeilijkheden worden behandeld. In deze tweedaagse training leer je de volgende dingen:

 • Hoe je als doeltreffende Scrum Master kan presteren
 • Hoe hindernissen en moeilijkheden moeten worden overwonnen
 • Hoe je als Scrum Master de Product Owner effectief begeleid (zoals bij het produceren van backlogs)
 • Hoe je ervoor zorgt dat teams in the proces wikkelen van Agile producten en diensten.

In de training komen gebruikelijke praktijksituaties in het leven van een Scrum Master aan bod. Tevens wordt er veel gebruik gemaakt van simulaties om de uitgangspunten van Scrum onder de knie te krijgen. Al onze trainers zijn zelf bekwame Scrum Masters en beschikken daarom over een groot aantal praktijkvoorbeelden.

Er is ook de optie om het Scrum Master examen (PSM I) af te leggen via Scrum.org, dit examen is inclusief een officieel erkend certificaat.

 • Voor het afleggen van het examen ontvang je van ons via de e-mail een code, hiermee kan je het examen één keer maken. Het moment kan je zelf bepalen.
 • Het examen wordt uitgevoerd in het Engels en bevat een tijdslimiet.
 • In geval dat je niet slaagt kan je het examen nogmaals doen, van uit eigen beweging via Scrum.org

Of via Het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Scrum Master training aflegt heet “Agile Business Advanced – Facilitating the Process”. Het IIABC richt zich op Scrum werken in non-IT organisaties. Dit examen is ook in het Nederlands mogelijk.

NB: voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Heb je onze basistraining gevolgd? Dan zit er een stuk herhaling in deze training.

Inclusief het Scrum Modellenboek

Tijdens de training ontvang je gratis het Scrum Modellenboek, de ideale gids voor Scrum Masters. Natuurlijk geschreven door de Agile Coaches van Agile Scrum Group.

Scrum Master training boek bij opleiding

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse training Startdatum
In-company In overleg
Scrum Master training (PSMI) IT en non-IT focus di. 2 juli 2024
Scrum Master training (Virtual Classroom) wo. 24 juli 2024
Scrum Master training (PSMI) IT en non-IT focus ma. 5 augustus 2024
Scrum Master training (Virtual Classroom) wo. 28 augustus 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

 • Utrecht (Meeting Plaza)
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Zwolle (BCN Zwolle)
 • Rotterdam (BCN Rotterdam)

Heb je vragen over de Scrum Master training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ervaringen deelnemers

Wanneer je de training met succes hebt volbracht, ontvang je vanuit Agile Scrum Group een deelname-certificaat.

Naast het certificaat van Agile Scrum Group kun je na deze training een officiële certificering halen bij:

 1. Het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Scrum Master training aflegt heet “Agile Business Advanced – Facilitating the Process”. IIABC.org richt zich op Agile werken in non-IT omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Het examen is tevens in het Nederlands beschikbaar.
 2. Scrum.org. Via Scrum.org kun je een PSM I certificering halen na het volgen van deze training. Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT. Het examen is alleen in het Engels beschikbaar.

De kosten voor de Scrum Master training, zonder examen, bedragen €1090 excl. btw en examen. Indien je het PSM I examen via Scrum.org na afloop van de training wilt afleggen, is het mogelijk dat vooraf aan de training bij te boeken. De kosten zullen dan €1340 bedragen excl. btw. De kosten inclusief het Agile Business Advanced examen via IIABC.org bedragen € 1230 excl. btw.

Al het opleidingsmateriaal, Agile Scrum Group certificaat en de drankjes/lunch is in de prijs inbegrepen.

Ben je er al mee bekend dat je een deel van de kosten van de Scrum Master training terug krijgt wanneer je een vervolgtraining boekt? Lees hier meer over het verkrijgen van korting op je training.

De Scrum Master training kan zowel op basis van in-company als open inschrijving worden geboekt.

Incompany

In-company is mogelijk vanaf 4 deelnemers. Bel voor meer informatie naar 020 2614 195 of mail naar info@agilescrumgroup.nl. Wij zullen je een offerte sturen, toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

Je kunt er ook voor kiezen de training te boeken op basis van open inschrijving.  Bekijk hieronder de beschikbare data en schrijf je gemakkelijk in.

Meer informatie over de Scrum Master training >